La Comuna del Camp i el FESS Rural 2024

El dissabte 13 de juliol tindrà lloc el Vè Festival de l’Economia Social i Solidària Rural. Es farà a Vallfogona de Riucorb (Camp de Tarragona), i el seu eix temàtic serà la defensa del territori enfront els macroprojectes.

El programa d’enguany inclou la xerrada «Una institució comunal de la Catalunya nova: la Comuna del Camp», a càrrec de L’Hora del Cargol. Tindrà lloc a les 17.30h. També es podrà veure durant tot el dia l’exposició «La Comuna del Camp 1305-1716».

La Comuna del Camp va ser una confederació dels més de 120 comuns locals del Camp de Tarragona, una enorme xarxa de defensa dels interessos dels pobles per protegir-se del centralisme i el poder senyorial.

A la Biblioteca podeu descarregar l’article «La Comuna del Camp, la història d’una institució medieval per descobrir» (Guillem Puig Vallverdú, 2017). I al canal de Youtube podeu veure el vídeo «La COMUNA del CAMP. 400 anys en contra del poder senyorial».

Recordem que l’any passat, el FESS Rural 2023 es va fer a Sort i va tenir com a eix temàtic el comunal. Podeu veure aquí vídeos de dos actes sobre el tema que es van fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *